Tord "Felarn" i Grickom

Traktens gamle speleman och storbonde som nu gått i barndom

Description:
Bio:

Felarn har en av traktens finaste gårdar, Grickomska Gården. Den är en del av Vassholma by och åkrarna ansluter till byns tegar. Felarn har alltid varit en charmig typ som ofta bjudit på musik när det varit gamman och dans. Gården hans har det väl gått lite utför med under sista generationen och allt fler åkerlappar har arrenderats ut till de närliggande mer arbetssamma bönderna. Sen hans fru dog i lungsot för några år sedan har han blivit allt mer sär och glömsk.

Nu ses han oftast vandrandes runt i byn i ett eller annat ärende som inte riktigt stämmer. En skall han iväg på spelning men hittar inte till festplatsen och en är han på väg hem till sin döda frus barndomsgård för att uppvakta henne. Kort sagt han är ofarlig men förvirrad. Han är ju omtyckt i byn så alla försöker ta hand om honom, men han vill klara sig själv och blir lätt vresig när det pjoskas för mycket.

Hans närmsta släktingar och barnbarn håller ögonen på varandra och kivas om vem som skall få bo i gården och samtidigt ta hand om gubben, men än så länge är det ingen som fått flytta in. Och det är fortfarande oklart vem som står i testamentet. Men det spekuleras en hel del. Han har inga egna barn, men flera syskonbarn och andra mer avlägsna släktingar i bygden.

Då och då så kan man se honom sitta och spela för än är det fart i gubben och musiken är det inget fel på. Dock kan man kanske tycka att val av låt, plats och tidpunkt kunde vara bättre. Vissa har börjat kalla honom “Näcken” efter att han glömt att ta på sig byxorna ett par gånger innan han gick in till byn och efter att man hittat honom spelandes mitt i natten nere vid ån omgiven av traktens katter.

Tord "Felarn" i Grickom

Vassholma (TFT) NilsLindeberg