Skomakarns, Morbror Padda, Millan, Skitgöran

Skomakarfamiljen och traktens dräng

Description:

Paddan, så kallad efter sina allt för breda synglas, tog hand om sin systers familj efter att hon och hennes familj gick bort i unga år. Millan är en av traktens mjukaste och vänligaste ungmöer och dessutom är hon skomakare liksom sin morbror. Många föräldrar till byns ungsvennar har försökt arrangera ett giftermål med henne. Paddan är väl inte direkt emot giftermål, men har överlåtit valet till Millan som tydligen inte fått förfrågan från rätt familj, eller så är hon bara för blyg för att tacka ja.

Paddan själv är en vänlig själ som säger att inga skor är så illa därann att inte något går att rädda. Han tillverkar ju välsittande skor och tar ibland jobb med sig hem från olika marknader och då ofta genom att ta med sig ett par gamla skor som förlagor. Ett ovanligt grepp och dessutom brukar han alltid erbjuda höger vänster passning på skor även av låg kvalité.

Göran, eller Skitgöran som han kallas är lite av traktens gemensamma dräng. Han säger aldrig nej till att utföra arbete och är alltid pigg på olika extra knäck. Skomakaryrket verkar dock inte vara hans grej och egen gård har han ju inte heller. Han är inte direkt den vassaste nubben i lådan, men med arbetsvilja kommer man långt.

Tyvärr så sägs det att han ofta låter sig luras till att utföra både tveksamma sysslor och ofta nästan gratis. Han är ju lite av en dagdrivare, så han har sett sig om i trakten lite som luffaren som alla känner och det är i samband med dessa små resor som han hamnat i lag med dåligt folk som fått honom att göra både det ena och det andra. De är ofta då som Paddan har fått söka rätt på honom och sett till att han kommer hem och inte utnyttjas allt för mycket av giriga bönder, eller småtjyvar som vill ha en utkik, etc.

Bio:

Skomakarns, Morbror Padda, Millan, Skitgöran

Vassholma (TFT) NilsLindeberg