Lyenn Alve

Gårdfarihandlare vigd till Lag

Description:

Spelare: Emma Ericsson
Typ: Wizard
Ras: Människa
Kön: Kvinna
Ålder: 17
Yrke: Handelsresande/präst
XP:

ST 9
DX 12
IQ 11

2H-Staff (Fine) : 1 + 3 (Explode 3d6 if stolen)

Farmare (0)
Gårdfarihandlare (0)
Recognize Value (0) Free
Mundane Background (3) Handelspräst
Business Sense (2)
Devouted (Lag) (1)
Priest (Lag) (0)
Literacy (1)
Persuasiveness (1)
Summon Myrmidon “Beskyddande Ängel” (1)
Tomma slottar !!!

Studerar
Assess Value, Theologian, Sleep

(Spellbook: !
Light
Fire
Ward
Staff)

Wizard’s Chest !!

Attribut/Nackdel
Vigd till Lag

Bravery: 9
Honesty: 9
Friendliness: 6
Appearance: 12
Mood: 5
Karma: 7

Bio:

Relationer PC:
Relationer NPC:

Lyenn är äldsta dotter till byns ledande köpmän, Ener och Idra Alve. Hon har tre yngre systrar, Tola, Jova och Vyann som är mellan elva och fyra år gamla.

Ener och Idra har i många år skött det mesta av byns handel, både försäljning och inköp. De har sinne för pengar och alla i byn vet att de inte så lätt blir lurade. De vet hur man ska få bästa möjliga pris för ull, färg, hudar och kreatur. Alltså spänner de under hela sommarhalvåret hästen framför sin täckta vagn och ger sig av, oftast till den närmaste handelsplatsen och omkringliggande byarna, men ibland ännu längre bort. De kommer tillbaka med både mer eller mindre exotiska varor, och många historier och nyheter om fjärran platser. Särskilt Idra är en mycket god historieberättare och hela byn brukar försöka samlas när hon är i berättartagen.

Redan som mycket liten följde Lyenn med sina föräldrar på deras handelresor. Hon har sett det mesta av det närliggande landskapet, besökt alla byarna kring Vassholma flera gånger och till och med sett det närmaste slottet en gång. När hennes yngre systrar började bli lite större (och fler) fick hon dock stanna hemma och se efter dem medan föräldrarna gjorde sina resor. Ener och Idra tar dock oftast med sig en av döttrarna ut, så att de ska lära sig yrket ordentligt. Lyenn har tagit väl hand om sina systrar och hushållet, tillsammans med sin farmor, Frea.

Lyenn är i själ och hjärta inte särskilt äventyrslysten, det mesta av det hon sett har bara övertygat henne om att Vassholma egentligen är en av de bästa platserna man kan bo på, och hon vill helst vara kvar hemma i byn, till skillnad från både Tola och Jova. Egentligen skulle hon vilja bli förälskad (något hon fantiserar mycket om) och gifta sig med någon av de unga männen i byn, men tyvärr är inte det möjligt.

Lyenns livsbana stakades nämligen ut redan när hon var fem år gammal. Det var på en av Idras och Eners längre resor. De var på väg hemåt för hösten och vädret hade plötsligt slagit om, oväntat tidigt. Regn och snö hade vräkt ner och gjort vägarna svårframkomliga, de kämpade sig fram på en brant bergsväg när olyckan var framme. Hästen skyggade plötsligt för något och Lyenn kastades från vagnen. Hon slog i huvudet när hon landade och kunde sedan inte väckas. Förtvivlade tog sig Idra och Ener till närmaste by. De hade tur. I byn fanns en kringresande präst för guden Lag som hjälpt byborna med en vargflock. Hon tillkallades snabbt när man fick höra att handelsmännen hade ett skadat barn och lyckades med bara några ord och en lätt rörelse kalla tillbaka Lyann till de levande. Idra och Ener blev så tacksamma och imponerade att de där och då lovade bort sin dotter i guden Lags tjänst.

Lyenn kanske drömmer om ett annat liv, men är både lojal och samvetsgrann. Alltså har hon utan protester fogat sig i sitt öde och har lydigt studerat både köpmanskonsten och teologi. När det gäller sitt kunnande har hon gott självförtroende, men i privata relationer är hon blyg och tillbakadragen, så trots sitt vackra ansikte och väna utseende har hon inte kommit i närheten av att göra verklighet av ens de mest oskyldiga av sina romantiska fantasier.

Lyenn Alve

Vassholma (TFT) sous_entendu