Hild från Vassholma

Traktens regissör, illusionist och försmäktande jungfru

Description:

Spelare: Anders Westermark
Typ: Wizard
Ras: Människa
Kön: Kvinna
Ålder: 17 år
Yrke: Jungfru
XP:

ST 9
DX 12
IQ 11
MA 10

Theater Director(0)
Charisma(0)
Sex Appeal(2)
Literacy(1)
New Followers(4)
Image(1)
Confusion(1)
(Illusion(1)) !
(Avert(1)) !

Studerar
Courtly Graces, Persuasiveness, Control Person
Ingen spellbook ännu. !!

Special/Attribut: Hennes Illusions och Images räcker så länge hon koncentrerar sig på dem. IQ rull vid scenbyten som är närstående i tid. Hon kan hålla igång IQ/2 stycken, de räknas som followers. Hon är bra på att fejka kläder, utseendeförändringar, prylar som folk bär på, etc. Nackdelen är att hon själv rycks med och inte alltid är verklighetsförankrad.

Bravery 9
Honesty 3
Friendliness 5
Appearance 10
Mood 10
Karma 7

Bio:

Hild en överdramatisk ung dam med oerhört behov av bekräftelse, ett stort kontrollbehov och ovanpå det så är hon oerhört romantisk, tror hon i varje fall. Givetvis så förstör hon alltid den romantiska stämningen själv för det är ju alltid något som inte är helt rätt, perfekt eller bara fel. Hon är en magiker (gifte illusionist) och har berättandets gåva, kan en del illusionsmagi och detta gjorde henne till lekledare när barnen var små. Hon satte scenen, hon visade kulisserna, hon “visste” hur alla såg ut egentligen och de som skötte sig fick bra roller, övriga fick spela side kicks och byidioter, löjliga monster eller gamla och lytta. Det var roligt, det var rollspel, det var äventyr! De flesta älskade hennes lekar även om man ibland fick stå ut med att vara statist eller den som alla skrattade åt. Hennes perfektionistiska drag och egen oförmåga att se att hon var den som oftast bröt stämningen och började korrigera, regissera, etc gjorde att hennes rollspel blev mer och mer skriptat och mindre lek. Mer teater och en jakt på den perfekta scenen. Lothar, hennes parhäst, var med på allt detta och eftersom han var djupt förälskad och oftast fick spela hjälten, så var det så han kom att se sig själv. Hild var den som alltid avbröt innan de skulle kyssas och leva lyckliga i alla sina dagar och hon var den som avbröt när han inte sa rätt sak eller bugade sig på rätt sätt, eller gjorde än det ena felet och än det andra. Men hon höll hans intresse och hopp uppe och den nya semi-kyska riddaridealet från Kyrkans Exemplarer bejakade hon mer och mer. Plötsligt så var det inte bara monster som besegrades, det var hovintriger stulna från dåliga romantiska noveller och berättelser från Lyenn, Gårdsfarihandlerskan. Det var historier från Sara-Maris liv vid “hovet”, och brottstycken uppsnappade på värdshuset från andra tider och platser.

.Alla i byn har sett Hild och Lothar i olika små teaterspel som de själva satt upp och de är ju ett så vackert par. De har liksom varit underförstått att de kommer gifta sig så fort han har fått ihop lite pengar till ett eget boende. Hennes familj är lite fattig med många barn, så någon plats eller draghjälp får de inte därifrån och han bor i ungkarlsstugan inne i byn då hans mor gifte om sig sent i livet och flyttade till grannbyn, så draghjälp får de inte därifrån.

De som inte känner Hild väl, förstår kanske inte hur omfattande hennes dramatiska filter verkligen är. Hade hon inte haft människor runt sig som skyddat henne, hade hon kanske redan Dött. På ett dramatiskt vis, så klart.

Relationer PC: Lothar, fästman of sorts. Lyenn, inspiratör och bra Jungfru.
Relationer NPC:

Hild från Vassholma

Vassholma (TFT) Bobbiwoll